Vstopna stran
Kontakt kazalo
Microsoft certified partner
Mojdenar IT d.o.o.
Vurnikova ulica 2
SI-1000 Ljubljana
tel.: 01 430 22 10
fax: 01 430 22 11
email: info@mojdenar.si
 

Ukrep ROSE predstavljen na konferenci Informatika


 Konferenca razen tega, da povezuje informatike in izvajalce e-storitev javne uprave, postaja tudi forum za izmenjavo informacij o vidikih informacijske tehnologije, ki omogočajo hitrejše in učinkovitejše delovanje javne uprave. Rdeča nit konference »Uprava 4.0 – GaaP« - država kot platforma - povzema novo videnje vloge države zaradi digitalne preobrazbe. Težišče se premika od infrastrukture, naprav in storitev k uporabi podatkov in potencialu javne uprave za pospešek ekonomije. Industrija 4.0 je priznana paradigma za novo videnje delovanja in nobenega razloga ni, da ne bi podobnega koraka naredila tudi država, ki je doslej sledila dobrim praksam poslovnega sveta, na področjih, kjer je to mogoče, pa lahko prevzame vodilno vlogo.

V sklopu predavanj drugega dne konference sta predstavnik Uprave Republike Slovenije za javna plačila – Jorgo Bertalanič in predstavnik Gospodarske Zbornice Slovenije – Dušan Zupančič imela predavanje z naslovom »Obveznosti po direktivi EU za sprejem eRačuna?« - ukrep ROSE. 
Udeležencem sta predstavila kakšni so razlogi za sprejem direktive, kakšna je vloga ukrepa ROSE, katere aktivnosti se izvajajo v okviru ukrepa ROSE, kateri so ključni koraki za uspešen prehod na eRačun eSlog 2.0. Predstavila sta tudi rešitve, ki bodo v okviru ukrepa ROSE na razpolago vsem izvajalcem javnih storitev, ki so po direktivi zavezani za prejem e-računa v EU standardu.   
 Vse novice
Mojdenar IT